Suroviny na okrúhlu
formu (priemer 19 cm):
-
4 vajcia
-
250 g hnedého cukru
-
250 g polohrubej múky
-
150 g posekaných vlašských orechov (+ posekané a celé
na dozdobenie)
-
2 PL kakaa
-
2 PL oleja
-
4 PL vody
-
½ ČL sódy bikarbóny
Suroviny na krém:
-
Vanilkový puding
-
Smotanovo-vanilkový puding
-
2 x vanilín
-
4 PL hnedého cukru
-
900 ml mlieka
-
200 g zmäknutého masla
Postup na cesto:
Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme
tuhý sneh. Následne do snehu opatrne vmiešame žĺtky, vodu, olej, múku zmiešanú
so sódou, kakao. Nakoniec vmiešajte orechy, pokojne aj väčšie kúsky. Miešame
varechu, kým sa suroviny poriadne nespoja a nevznikne cesto, ak aj tuhšie,
netreba sa toho zľaknúť. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Cesto vylejeme do pomastenej a pomúčenej formy a pečieme 30-35 minút.
Postup na krém:
500 ml mlieka si vylejeme do hrnca. Vo zvyšných 400 ml rozmiešame spolu oba druhy pudingov, dva
vanilíny aj hnedý cukor. Následnej si mlieko v hrnci mierne zohrejeme,
vlejeme doň pudingovú zmes a povaríme do zhustnutia, ako klasický puding. Odstavíme
a necháme vychladnúť na izbovú teplotu, no sem tam premiešame, aby nám
nevznikla pudingová kôrka. Potom vmiešame zmäknuté maslo a premixujeme ručným
mixérom na vysokých obrátkach, aby nám vznikol hladký krém.
Vychladnutý korpus si opatrne prekrojíme na tri časti. Krém nanesieme
na spodnú časť, prikryjeme korpusom, nanesieme na druhú časť, prikryjeme a ešte
vrch pomažeme krémom a netreba sa trápiť vzhľadom, pretože túto vrchnú
časť potom hojne zasypeme orechmi, aj posekanými aj celými, takže nám vznikne
rustikálny vzhľad. Torta potom musí cca dve hodiny odpočívať v chladničke a môžete
ju servírovať.
Dobrú chuť.
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára