štvrtok 4. októbra 2018

STRAŠIDELNÉ KEKSÍKY na Halloweenske Cupcaky

Blíži sa Halloween, a preto vám prinášam tip na to, ako ozvláštniť každú halloweensku párty, na ktorej sa ocitnete, alebo ktorú budete sami organizovať. My s BB sme sa vždy blysli špeciálnymi halloweenskymi cupcakmi. Modelovali sme marcipánové lebky a hnáty, no nepochybujem, že to zvládnete tiež, no taktiež sme robili akýsi keksíkový cintorín, ktorý obvykle zožal veľký úspech. No a na tieto keksíkové ozdoby, aby ste si mohli vyčariť podobné ozdoby na párty, vám teraz prinášam recept.

Suroviny (na cca 12 sušienok):

-          1 a ½ KL yžičky instantnej kávy
-          1/2 PL vriacej vody
-          300 g hladkej múky
-          50 g kakaa
-          Štipka soli
-          225 g zmäknutého masla
-          200 g kryštálového cukor
-          1 veľké rozšľahané vajce
-          2 vanilíny
Rúru si prehrejeme na 160 stupňov. V malom množstve vriacej vody rozpustíme kávu. V jednej mise zmiešame múku, kakao,  soľ a vanilín. V druhej mise vymixujeme ručným mixérom maslo s cukrom. Pridáme vajce a kávu a ručne premiešame. Potom postupne pridávame sypkú zmes (asi na 3x) a premiešavame, kým sa cesto nespojí. Následne hmotu zabalíme do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na zhruba 6mm a vykrajujeme keksíky. V halloweenskom prípade to znamená, že si zoberieme obyčajný kuchynský nôž a nahrubo vykrajujeme kostrbaté ploty a kríže, či oblé náhrobky. Nemusíte sa toho báť, tu vôbec nejde o precíznu prácu. Čím „odfláknutejšie“ sú, tým viac potom pôsobia ako strašidelný cintorín uprostred noci :). Pečieme na papieri na pečenie zhruba 10-12 minút. Medzitým raz plech otočíme, pretože na druhom konci rúry sa obvykle pečú inak a tieto sušienky sú naozaj veľmi krehké, takže opatrne ich aj zdvíhajte (podobraté špachtličkou napríklad)  a presúvajte na cupcaky. Kým s nimi však začnete opatrne pracovať, nechajte ich ešte pol hodinku chladnúť.
Recept na cupcaky nájdete tu na blogu, ale oveľa väčší výber je v našej knihe Magické Cupcaky a Mafiny, ktorú nájdete v každom kníhkupectve. Základ nechávam na vás, iba podotknem, že ozdoby viac vyniknú na bledom kréme.

Polly


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ