- 3 vajcia
- 200g zmäknutého masla
- 200g trstinového cukru
- 200ml mlieka
- 250g hladkej múky
- 2 balíky vanilínového cukru
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
Plnka:
- 1 balenie mrazenej zmesy Acaico Jahoda (momentálne rozmrazenej)
- 2 banány
Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Rozšľaháme vajcia a pridáme maslo s cukrom, ktoré vymiešame dopenista. Ručne a postupne primiešame zvyšné suroviny a do hladka vymiešame elektrickým mixérom. Mixovanie zaberie cca pol minúty. Toto cesto je výborným, mierne vanilkovým základom pre plnený muffin. Aby sme získali sviežu ovocnú plnku najprv ponorným mixérom rozmixujeme dva banány a potom primiešame 6 lyžičiek jahodového Acaica. Košíčky plníme do plna nasledujúcim spôsobom – na spodok cesto, lyžička plnky a cesto až po vrch. Pečieme 18-20 minút, kým cesto od okrajov takmer až po stred nechytí krásne medený odtieň.
Muffin je vanilkovo-ovocný – ideálny k bielej kávičke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára