Dnes som vyskúšala jeden z tých povestných dezertov z troch
ingrediencií. Cheesecake z troch surovín ma svojho času sklamal (veď aj preto sa na blogu nenachádza),
ale základ na banánové mafiny naopak – som veľmi rada, že som zasa objavila
jeden bezlepkový a bezlaktózový koláčik, ktorý stojí za to
vyskúšať. Ako inak, trochu som si ho vylepšila, takže vlastne už má čokoládu
navyše, ale chcela som, aby bol chutnejší a vizuálne tiež stál za to.
-
4 vajcia
-
2 banány
-
Maliny
-
Horká čokoláda
Rúru si predhrejte na 180 C. Banány si roztlačte vidličkou. Samozrejme,
čím prezretejšie sú, tým sladší bude aj dezert, takže ja sa určite prihováram
za zrelšie. Pridajte vajcia a vymiešajte na kašu. Zapekaciu misku pretrite
olejom a na spodok dajte za hrsť malín, prelejte banánovou zmesou,
pridajte ešte maliny a zalejte takmer po vrch – koláčik sa mierne zdvihne.
Čas pečenia je cca 10 – 12 minút. Potom ho nechajte vychladnúť, kuchynským
nožom jemne uvoľnite okraje a preklopte na tanierik. Horkú čokoládu
roztopte vo voľnom kúpeli a prelejte ho. Dozdobte zostávajúcimi malinami.
Dobrú chuť!
Tip: Samozrejme, ak chcete koláč udržať v ešte zdravšej verzii,
nemusíte formu vymastiť olejom, ale použite kokosový tuk a kokosovú múčku.
Silikónová forma by nemala potrebovať nič, keď tak iba jemnú vrstvu kokosového
tuku.
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára