Možno ste zabudli kúpiť kyticu, možno ste zabudli objednať
darček...nezúfajte však páni, ešte vždy môžete svoju polovičku romanticky
prekvapiť. Dámy, ak chcete potešiť svojich partnerov po príchode z práce,
taktiež vám odporúčam vyskúšať naše Valentínske cupcaky. Čo iné padne po dlhom
dni viac vhod ako čosi sladké? Cupcakes s kúskami horkej čokolády v základe
sme robili niekoľkokrát s našim klasickým vanilkovo-pudingovým krémom (nájdete ho v našej kuchárskej knihe Magické cupcaky a mafiny), alebo s ganache krémom z bielej čokolády, ktorý som sa rozhodla vám práve teraz rozpísať do receptu.
Suroviny na 12 kusov:
-
3 vajcia
-
200 g zmäknutého masla
-
200 g krupicového cukru
-
200 ml mlieka
-
250 g polohrubej múky
-
1 balík vanilkového cukru
-
1 ČL kypriaceho prášku
-
2 hrste posekanej horkej čokolády (nechajte aj
väčšie kúsky)
Suroviny na ganache:
-
100 g bielej čokolády
-
150 g zmäknutého masla
-
200-250 g práškového cukru
Postup na cesto:
Najprv si necháme rúru predhriať na 160 stupňov. Maslo s cukrom
vymiešame do penista a pridáme vajcia. Potom postupne primiešame mlieko,
múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok a následne cca pol minúty
mixujeme ručným mixérom. Napokon varechou primiešame kúsky horskej čokolády a rozhodne
sa nebojte aj tých väčších. Chrumkajúca čokoláda v ceste prináša skvelý
zážitok, takže žiadne strúhanie! Košíčky plníme cca do trištvrte a pečieme
18-20 minút.
Postup na ganache:
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a necháme roztopiť
vo vodnom kúpeli. Následne ju odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú
teplotu. Ak chceme mať krém ružový, práve teraz je čas na kvapku červeného
potravinárskeho farbiva, ktorú do čokolády primiešame. (V prípade, ak robíte vanilkovo-pudingový krém, farbite tesne pred varením krému) Medzitým v ďalšej miske
vymiešame maslo a cukor. Vychladnutú čokoládu postupne zašľahávame do
masla s cukrom. Pozor! Nikdy postup nemeníme – vždy musí isť čokoláda do
maslovej zmesy, nikdy nie opačne. Hotový krém dáme do zdobiaceho vrecka a aplikujeme
cupcaky. Necháme jemne zachladiť v čokoláde a ak máme po ruke fondán,
oplatí sa ešte povykrajovať srdiečka, aby bol dojem dokonalý.
Krásny deň sv. Valentína želá Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára