utorok 4. júna 2019

MANDĽOVO-BANÁNOVÉ mafiny


Mandľovo-banánové mafiny patria k našim topkám. Usudzujem podľa toho, že keď ich spravím, idú sa za nimi potrhať aj ľudia, ktorí obvykle tie „mafinovo-cupcakové vecičky“ nemusia. Mandle chutia takmer každému a po nich vás prekvapí sladké banánové jadro, všetko zaobalené v chuťovo jemnom vanilkovom ceste. Recept má tiež miesto v mojom srdci, pretože to bol prvý recept fotený do našej knihy. Nájdete ho teda aj v kuchárskej knihe Magické cupcaky a mafiny, kde je pripísaný aj tip ako si tento mafin ešte viac vylepšiť, to si však teraz nechám pre seba;).

Suroviny na 12 kusov:

-          3 vajcia
-          200 g zmäknutého masla
-          200 g krupicového cukru
-          200 ml mlieka
-          250 g hladkej múky
-          1 balík vanilínového cukru
-          1 ČL kypriaceho prášku
-          Celé olúpané mandle
-          1 veľký banán

Postup: Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Do penista vymiešame vajcia, maslo a cukor. Potom primiešame mlieko, múku, vanilín a kypriaci prášok. Na rad prichádza ručný mixér – mixujeme cca 30 sekúnd, kým sa suroviny krásne nespoja. Banán si pokrájame na hrubšie kolieska. Košíčky plníme nasledovne – na spodok cesto, na to banánové koliesko a zaplníme do trištvrte košíček opäť cestom. Nakoniec posypeme vrch mandľami a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 18-20 minút, keď sú mafiny zlatavé vyberáme.





Dobrú chuť,

Polly

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ