Nutellovo-škoricové mafiny robím doma už zopár rôčkov.
Priznám sa, našla som ich u Angie bakes a keďže z jej dávky
vychádza iba zopár kúskov, trochu som si pomery a iné drobnosti
prispôsobila a robím ich na cca
16-18 košíkov, podľa rozmeru košíčka. Ono to možno vyzerá, že nutella a škorica
sa k sebe vôbec nehodia, ale opak je pravdou. Jedno tlmí druhé a výsledok
je dokonalý:
Suroviny:
-
360 g polohrubej múky
-
220 ml mlieka
-
130 g zmäknutého masla
-
2 vajcia
-
2 KL kypriaceho prášku
-
Lyžičky nutelly (podľa počtu mafinov :)
A na posýpku:
-
80 g roztopeného masla
-
3 balíčky škoricového cukru
Postup:
Maslo a cukor vyšľaháme a pridáme vajcia a mlieko.
Primiešame múku s kypriacim práškom. Prejdeme ručným mixérom, aby sa
suroviny spojili a nezľaknite sa, cesto môže byť hutnejšie, ale toto je
vyslovene raňajkový mafin. Košíčky plníme nasledujúco. Na spodok lyžička cesta,
na to lyžička nutelly a na to opäť lyžička cesta, ktorá to pokryje. Pečieme pri 220 stupňoch 5 minút a potom
sťahujeme na 180C a pečieme 15 minút. Keď mafiny mierne vychladnú, ale
ešte sú teplé, roztopíme si v miske 80g masla a primiešame škoricový
cukor. Potom mafiny vrškami namáčame do masla s cukrom a práve to nám
vytvorí tú skvelú škoricovú posýpku.
Dobrú chuť. A nie, foto nie je z detskej oslavy
:D, je z oslavy, ktorú mal môj drahý v práci – s dospelými ľuďmi
:D.
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára