Viem, cheesecakov je všade veľa, ale každý si ich robí tak
trochu po svojom. Tento je ten „môj“, ktorý nám doma vyhovuje. Nie je totiž
extra presladený a po zachladení je skutočne osviežujúci. Ako obvykle,
keďže sme len trojčelnná rodinka, robím ho na formu v priemere 20 cm. Ak
potrebujete väčší cheesecake, pokojne si zdvojte suroviny.
Suroviny:
-
1 balenie BeBe keksov
-
Maslo (podľa potreby, aby sa preliali rozdrvené
keksy)
-
370 g jemného tvarohu
-
15 g trstinový citrónový cukor (dostanete v jednom
balení ako vanilín)
-
½ balíka vanilínu
-
130 g kyslej smotany
-
30 g kryštálového cukru
-
1 vajce
-
1 PL polohrubej múky
-
Ovocie podľa výberu
Postup:
Najprv si rozomelieme keksy a prelejeme ich roztopeným
maslom, toľko aby boli preliate celé
a vytvorili nám lepivú hmotu, ktorou vystelieme spodok formy. Spodok je vystlaný papierom na pečenie a podstielku utľapkáme a na 10 minút dáme zapiecť pri 180 stupňoch. Potom si v mise ručným elektrickým mixérom vyšľaháme tvaroh so smotanou, cukrom kryštálovým aj trstinovým a vanilínom. Počas mixovania pridáme vajce a lyžicu múky. Plnku vylejeme do formy na zapečenú podstieľku a pečieme pri 170 stupňoch a to 50 minút. Napokon necháme ešte v otvorenej rúre cca 20 minút „oddychovať“. Keď cheesecake vyberieme a vychladne, dozdobíme podľa seba. Ja som skrátka nechala vo vodnom kúpeli roztopiť 4 kinder čokoládky a lyžicou ich natrela na vrch :). Vyskladala som na to maliny a šup s tým do chladničky. Cheesecake je totiž najlepší, keď ho zjete až po celej noci v chladničke.
a vytvorili nám lepivú hmotu, ktorou vystelieme spodok formy. Spodok je vystlaný papierom na pečenie a podstielku utľapkáme a na 10 minút dáme zapiecť pri 180 stupňoch. Potom si v mise ručným elektrickým mixérom vyšľaháme tvaroh so smotanou, cukrom kryštálovým aj trstinovým a vanilínom. Počas mixovania pridáme vajce a lyžicu múky. Plnku vylejeme do formy na zapečenú podstieľku a pečieme pri 170 stupňoch a to 50 minút. Napokon necháme ešte v otvorenej rúre cca 20 minút „oddychovať“. Keď cheesecake vyberieme a vychladne, dozdobíme podľa seba. Ja som skrátka nechala vo vodnom kúpeli roztopiť 4 kinder čokoládky a lyžicou ich natrela na vrch :). Vyskladala som na to maliny a šup s tým do chladničky. Cheesecake je totiž najlepší, keď ho zjete až po celej noci v chladničke.
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára