Predstavte si, že zistíte, že o hodinku máte doma
návštevu, s ktorou ste nepočítali. Stáva sa. Ak sa nerozhodnete robiť
domáce lístkové cesto, ale máte v chladničke mrazené pláty, tak v tom
prípade vám ponúkam dezert, ktorý je skrátka – bleskový! Aj mňa samú už zachránil pred fiaskom.
Potrebujeme:
-
pláty lístkového cesta
-
mascarpone, alebo zmrzlinu
-
čokoládu na postrúhanie
-
ľubovoľné ovocie
Väčšina z nás má doma muffinovú formu. Ak sa rozhodnete
upiecť si jedlé misky, veľmi pomôže. Stačí ju obrátiť naopak a jej vypuklé
časti pomastiť maslom a pomúčiť. Na hrubšie vyvaľkané lístkové cesto si
prerežeme na približne rovnaké štvorce a potom ich dávame na vypuklé časti
formy, aby sa nám pri pečení udržal tvar misiek. Pečieme pri 200 stupňoch do
zlatava, cca 15-18 minút. Misky by sa mali dať v poriadku oddeliť od
formy.
V podstate ide o vašu fantáziu. Ja osobne som si
podľa chuti premiešala mascarpone s práškovým cukrom a kúskami obľúbeného
ovocia (banány, broskyne...) a vyplnila som ním misky, na ktoré som
následne postrúhala hrubé hoblinky mliečnej čokolády. Chutilo.
No ak chcete, pokojne
do misiek servírujte zmrzlinu (na dozdobenie som kúpila čokoládové chipsy,
ktoré v miske vyzerali skutočne chutne). Deti bude veľmi zabávať, že môžu
po zmrzline zjesť aj celú misku:).
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára