Ja osobne by som pokojne zjedla celý téglik arašidového
masla na posedenie. A je to vonku! Môj veľký hriech :D. Ale ešte viac ako
samotné arašidové maslo mám rada jeho spojenie s tmavou čokoládou,
najlepšie keď ide ešte o horúce cesto, v ktorom sa arašidová plnka
neodolateľne roztápa. Ak v tejto záľube slano-sladkého nie som sama,
odporúčam vyskúšať recept na čokoládovo-arašidové cupcaky.
Na cca 12 kusov potrebujeme:
-
3 vajcia
-
200 g zmäknutého masla
-
200 g krupicového cukru
-
200 ml mlieka
-
250 g polohrubej múky
-
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
-
4 polievkové lyžice kakaa
-
arašidové maslo (JEMNÉ)
Krém:
-
puding – horká čokoláda
-
300 ml mlieka
-
1 balík vanilínového cukru
-
2 polievkové lyžice krupicového cukru
-
30-40 g zmäknutého masla
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. V miske rozšľaháme
vajcia, pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Pridáme mlieko,
múku, kypriaci prášok a primiešame lyžice kakaa. Aj toho samotného dávam
viac ako obvykle – cupcake má byť krásne tmavý a okrem plnky skrz na skrz
čokoládový! Pol minúty mixujeme mixérom. Pečieme 18-20 minút.
Teraz prichádza na rad arašidové maslo ako plnka. Dáme ho do
vrecka na zdobenie so stredne širokou špičkou. Na proces sa najlepšie hodí
zošikmená špička, ale ak ju nemáme, stačí okrúhle zakončenie. Ešte za horúca
zhora špičku pichneme do cupcaku a opatrne zatlačíme vrecko, čím arašidové
maslo aplikujeme dovnútra. Maslo vplyvom horúceho cesta zvláčnie a doslova
doň vsiakne. Čiže nastane dokonalé splynutie chutí. Dier na vrchu sa
nebojte, na ne predsa ide krém.
Tip: Ak nemáte po
ruke silné plátenné vrecko, minimálne arašidové maslo aspoň chvíľu pred
aplikovaním miešajte lyžicou, alebo zohrejte vo vrecku v rukách, aby
trocha zvláčnelo.
Postup na krém:
V 100 ml mlieku rozmiešame puding, vanilín
a krupicový cukor. Zvyšných 200 ml vlejeme do hrnca a necháme ho
mierne zohriať. Potom doň pridáme zmes a za stáleho miešania povaríme ako
klasický puding. Keď hmota zhustne, premiestnime ju do misky a necháme
vychladnúť. Občas premiešame, aby nevznikla pudingová „kôrka“. Je veľmi
dôležité, aby malo maslo a puding približne rovnakú izbovú teplotu. Potom
maslo po kúskoch mixérom na najnižšom stupni vmixujeme do pudingu a máme
hotový krém. Krém dáme do vrecka na zdobenie a ľubovoľne aplikujeme na
cupcaky. Je dobré ho potom nechať aspoň na chvíľu zachladiť v chladničke.
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára