Nektárinky sú moje obľúbené ovocie. Predovšetkým teraz -
v lete - veľmi dobre padne ich šťavnatosť. Spolu s bielym gréckym jogurtom,
s ktorým som už experimentovala pri poleve na datľovom koláči, krásne zvláčňujú cesto a tvoria
nektárinkovo sladký jemný muffin. Ideálny ako ľahké raňajky, ktoré predchádzajú
horúcemu dňu.
Suroviny na 10 - 12 kusov:
-
3 vajcia
-
200 g zmäknutého masla
-
200 g krupicového cukru
-
200 ml mlieka
-
250 g hladkej múky
-
1 balenie bieleho gréckeho jogurtu (180 g)
-
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
-
1 balík
vanilínového cukor
-
2 nektárinky
-
Za hrsť posekaných vlašských orechov
Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Vyšľaháme vajcia,
pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Potom prilejeme mlieko,
pridáme hladkú múku, kypriaci prášok aj vanilín a krátko cesto
prejdeme ručným mixérom, aby bolo kompaktné. Ošúpané nektárinky si nakrájame na
malé kocky a zmiešame ich s gréckym jogurtom. Zmes primiešame do
cesta. Košíčky plníme po vrch. Cesto na vrchu jemne posypeme posekanými
vlašskými orechmi. Pečieme cca 25 -27 minút. Cesto musí byť zlatavé
a nelepiť sa pri špajľovom teste.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára