Jogurtová torta je ideál, ak máte chuť na dezert, ktorý vás
príliš nezaťaží, pretože je nepečená a celú ju naozaj tvoria predovšetkým jogurty
a šľahačka. Odporúčam ju robiť večer, pretože najlepšie je, ak sa nechá v chladničke
celú noc – odmenou za čakanie vám však bude veľmi osviežujúci kúsok torty,
ktorý navyše aj vyzerá nežne a ovocne.
Suroviny na okrúhlu
formu (20cm):
-
3 biele smotanové jogurty (jeden má 150 g)
-
Dlhé piškóty (ja som mala cukrové)
-
2 balíky vanilínového cukru
-
30 g práškového cukru
-
5 KL jemne mletej želatíny
-
1 KL ríbezľového sirupu
-
100 ml vody
-
Balenie šľahačky v prášku
-
150 ml mlieka
-
Jahody
-
Karamelová posýpka (al. orechová, alebo
stružlinky čokolády)
Postup:

Do formy ja osobne ukladám takto. Najprv som dala na spodok
trochu krému a potom som predelila napoly piškóty a spravila „slniečko“.
Na to som dala jogurtový krém a napoly poprekrajované jahody, potom krém a dokopy
jahody s piškótami. Potom zvyšok krému. Najlepšie sa mi poschodia uhladzovali
obyčajnou lyžicou. Samozrejme, ak chcete dať viac piškót, pokojne dajte, miesta
s piškótami sú ozaj chutné. Vrch torty som husto posypala karamelovou
posýpkou, ktorú bežne kupujem v cukrárenskom obchode. Ak ju nemáte,
samozrejme, môžete použiť mleté orechy, ktoré sa tiež hodia, či veľké hoblinky
čokolády. Rozhodne odporúčam nejakú posýpku, či hobliny, na vrch pridať,
pretože torta si to pýta, takto dochutená je zaujímavejšia.
No noc odložíme do chladničky a hneď ráno môžeme
konzumovať;).
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára