sobota 13. januára 2018

MAGICKÉ CUPCAKY A MAFINY (čoskoro v kníhkupectvách :)

Drahí čitatelia, nadšení domáci cukrári, obdivovatelia fotiek jedla, ale aj cupcakoví nadšenci! No v neposlednom rade – milovníci viktoriánskeho šmrncu, vintage šáločiek a čaju o piatej. Vám všetkým by sme veľmi rady predstavili našu kuchársku knihu, ktorá konečne uzrela svetlo sveta v edičnom programe vydavateľstva Ikar a oficiálne vychádza 20.02.2018. Už jej obálka vám zaiste čo to napovedá o obsahu. Áno, neboli by sme to my, keby sa naša prvotina netočila výhradne okolo cupcakov. Vlastne nielen okolo nich. V našej knihe nájdete aj hutné raňajkové mafiny (či naopak jemnejšie na „mlsný olovrant“), a tiež bezlepkové špeciality, aby si každý prišiel na svoje. Ako vždy, aj v knihe sme ostali verné krémom, ktoré zaiste ulahodia slovenským konzumentom. Americké maslové krémy nás síce nijako neiritujú, ale pokúsili sme sa vám namiesto nich priniesť niečo, čo by vám mohlo byť bližšie.
Ako si asi už podaktorí všimli, v „civilnom“ živote sme obe nadšenkyne do vintage a predovšetkým sa rozplývame nad viktoriánskym obdobím, „našou“ prekrásnou secesiou, či renesanciou... nuž, bolo ťažké si vybrať, ale nakoniec zvíťazil viktoriánsky lesk, ktorým sme kuchársku knihu ozvláštnili, pretože ako sa hovorí – nepapajú iba ústa, ale aj oči.
V našom prípade to znamená, že dúfame, že vás príjemne naladia vybrané kúsky porcelánu, tanierikov a látok, na ktoré sme dlho poľovali, aby sa vám tie naše stránky s receptami príjemne obracali. Keby ste len vedeli koľko nájazdov na bazáre, starožitníctva, či vitríny našich priateľov to chcelo! Tvorbu kuchárskej knihy sme si rozhodne užili – a tvorila sa dobrý rok, počas ktorého sme zo seba hádam vydali to najlepšie – ja, BB, aj náš grafik a talentovaný fotograf Peter, s ktorým sme vytvorili zladený kreatívny tím!
Od 20.2. „nás“ uvidíte na pultoch kníhkupectiev :).



Polly a BB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ