Drahý má narodeniny a nakázal si nutellový cheesecake.
Prečo nie. Ja osobne som vždy pripravená s lyžičkou, keď sa spomínaná
pochúťka objaví doma. Trošku som zapátrala a nakoniec som našla tentorecept, ktorý sa mi osvedčil a s malými obmenami som ho spravila na
narodeninovú oslavu so širšou rodinou. Chutil všetkým. Jeho chuť si isto viete
hravo predstaviť, no tu je Nutella pridaná aj do podstielky koláča, takže je o to
zaujímavejší. Recept je na 23cm okrúhlu formu, no ja som mala 19, preto taká
hrubá spodná časť, inak vám vyjde trošku nižšia.
Suroviny:
-
250 g bebe keksov (jemné)
-
75 g zmäknutého masla
-
450 g Nutelly
-
25 g posekantých lieskových orechov (+ za hrsť
celých)
-
60 g práškového cukru
-
Za hrsť čučoriedok
Postup:
Ak nemáte (tak ako ja) po ruke kuchynský robot, ktorý vám
všetko
na podstielku rozdrví prakticky jedným pohybom, tak si dajte keksy do
silnejšieho vrecka a prejdite ich valčekom na cesto, aby sa rozdrvili na
jemnejšie. Maslo vymiešajte s dvoma polievkovými lyžicami Nutelly a vmiešajte
keksíkovú zmes. Nakoniec vmiešajte aj posekané oriešky (25 g) a nebojte sa,
ak uvidíte väčšie kúsky, zmes bude držať pokope. Vtlačte na spodok formy, tak
aby bola na okrajoch
trochu vyššie. Kým spravíte ostatné, nechajte formu s podstielkou v chladničke.
trochu vyššie. Kým spravíte ostatné, nechajte formu s podstielkou v chladničke.
V mise zmiešajte mascarpone a práškový cukor.
Potom vmiešajte 400 g Nutelly. Zmes presuňte do formy s podstielkou a vyhlaďte
špachtličkou. Vrch ozdobte celými vlašskými orechmi, ktoré sa k chuti mimoriadne
hodia. Najlepšie je dať na noc do chladničky. Kým formu otvoríte, odporúčam
ešte opatrne si okraje uvoľniť nožom. A pred podávaním navyše môžete pridať
trochu ovocia podľa svojej chuti, k tomuto cheesecaku sa napríklad veľmi
hodia čučoriedky.
Tip: Posýpka môže byť
podľa vás. Pokojne môžete posypať mletými orechmi, či stružlinkami bielej
čokolády. Taktiež si viem predstaviť celý vrch vykladaný jahodami, či malinami.
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára