-
60 g dlhých piškót
-
½ ČL mletej škorice
-
1 vanilínový cukor
-
130 g mascarpone
-
130 g jemného, alebo jemného hrudkovitého
tvarohu
-
8 kinder čokolád
-
Mandle (alebo jahody, alebo postrúhaná čokoláda)
Postup:
Dlhé piškóty si podrvíme a zmiešame so škoricou (ktorú
naozaj odporúčam nevynechať, pretože vo výsledku tvorí chutný akcent) a roztopeným
maslom. Kinder čokoládky si roztopíme vo vodnom kúpeli a dve polievkové
lyžice vmiešame do piškótovej zmesy. V druhej miske si zmiešame
mascarpone, tvaroh a vanilínový cukor a vmiešame zostávajúcu
roztopenú kinder čokoládu. Piškótovú časť utlačíme približne do štvrtiny
dezertných pohárikov a hneď na to ide tvarohová časť. Na vrch dáme mandle
a kým dezert skonzumujeme, necháme ho približne hodinku schladiť v chladničke.
Dobrú chuť,
Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára