streda 30. mája 2018

Tvarohové Kinder Poháre

Keď máte po ruke 4 dezertné poháre a 8 kinder čokoládok, máte dobrý základ na dezert, ktorý vám nakoniec bude chutiť inak ako ste predpokladali. Tieto poháre totiž chutia čokoládovo, ale charakteristická chuť kinder čokolády je v nich akosi zastretá, sú skôr tvarohové a keďže sa konzumujú po asi hodinke v chladničke, tiež sú osviežujúce. Hodí sa na ne ešte postrúhať hobliny čokolády, či dať jahodu, u nás doma nám najviac chutia s celými alebo pomletými mandľami.

Suroviny na 4 dezertné poháre (150 ml):
-          60 g dlhých piškót
-          30 g masla
-          ½ ČL mletej škorice
-          1 vanilínový cukor
-          130 g mascarpone
-          130 g jemného, alebo jemného hrudkovitého tvarohu
-          8 kinder čokolád
-          Mandle (alebo jahody, alebo postrúhaná čokoláda)

Postup:
Dlhé piškóty si podrvíme a zmiešame so škoricou (ktorú naozaj odporúčam nevynechať, pretože vo výsledku tvorí chutný akcent) a roztopeným maslom. Kinder čokoládky si roztopíme vo vodnom kúpeli a dve polievkové lyžice vmiešame do piškótovej zmesy. V druhej miske si zmiešame mascarpone, tvaroh a vanilínový cukor a vmiešame zostávajúcu roztopenú kinder čokoládu. Piškótovú časť utlačíme približne do štvrtiny dezertných pohárikov a hneď na to ide tvarohová časť. Na vrch dáme mandle a kým dezert skonzumujeme, necháme ho približne hodinku schladiť v chladničke.


Dobrú chuť,
Polly

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ