utorok 23. júla 2019

NUTELLOVO-ŠKORICOVÉ mafiny



Nutellovo-škoricové mafiny robím doma už zopár rôčkov. Priznám sa, našla som ich u Angie bakes a keďže z jej dávky vychádza iba zopár kúskov, trochu som si pomery a iné drobnosti prispôsobila a robím ich na cca 16-18 košíkov, podľa rozmeru košíčka. Ono to možno vyzerá, že nutella a škorica sa k sebe vôbec nehodia, ale opak je pravdou. Jedno tlmí druhé a výsledok je dokonalý:

Suroviny:
-          360 g polohrubej múky
-          220 ml mlieka
-          130 g zmäknutého masla
-          2 vajcia
-          2 KL kypriaceho prášku
-          Lyžičky nutelly (podľa počtu mafinov :)


A na posýpku:
-          80 g roztopeného masla
-          3 balíčky škoricového cukru

Postup:
Maslo a cukor vyšľaháme a pridáme vajcia a mlieko. Primiešame múku s kypriacim práškom. Prejdeme ručným mixérom, aby sa suroviny spojili a nezľaknite sa, cesto môže byť hutnejšie, ale toto je vyslovene raňajkový mafin. Košíčky plníme nasledujúco. Na spodok lyžička cesta, na to lyžička nutelly a na to opäť lyžička cesta, ktorá to pokryje. Pečieme pri 220 stupňoch 5 minút a potom sťahujeme na 180C a pečieme 15 minút. Keď mafiny mierne vychladnú, ale ešte sú teplé, roztopíme si v miske 80g masla a primiešame škoricový cukor. Potom mafiny vrškami namáčame do masla s cukrom a práve to nám vytvorí  tú skvelú škoricovú posýpku.

Dobrú chuť. A nie, foto nie je z detskej oslavy :D, je z oslavy, ktorú mal môj drahý v práci – s dospelými ľuďmi :D.


Polly

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ