Čerešňová sezóna neobišla ani náš blog, nuž ak ste ešte
stále veľmi letne naladení a „ušetrili“ ste si nejaké čerešne, čo tak ich
použiť do cupcakes? Veď nemusí byť všetko iba klasická bublanina. Pokojne môžu byť súčasťou kapkejkového cesta. Osobne, hoci
pri kréme je vždy možnosť variability, sa prihováram za nugátový. Čerešne
a nugát sa k sebe hodia ako slnko k bazénu.
-
3 vajcia
-
200 g zmäknutého masla
-
200 g krupicového cukru
-
200 ml mlieka
-
250 g polohrubej múky
-
1 vanilínový cukor
-
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
-
2 polievkové lyžice kakaa
Krém:
-
nugátový puding, alebo čokoládový puding
-
300ml mlieka
-
1 balík vanilínového cukru
-
2 polievkové lyžice krupicového cukru
-
30-40 g zmäknutého masla
Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Zmäknuté maslo
a krupicovú cukor vymiešame spolu s vajíčkami do penista. Primiešame
mlieko, múku, vanilín a kypriaci prášok. Cez 30 sekúnd mixujeme ručným mixérom.
Primiešame dve polievkové lyžice kakaa a následne môžeme znova jemne
premixovať. Nakoniec primiešame aj pokrájané čerešne. Zvoľte menšie kúsky,
alebo si čerešne prekrojte na polovice, obe voľby rozhodne nebudú na škodu. Pečieme
18-20 minút.
Postup na krém:
V 100ml mlieku rozmiešame nugátový alebo čokoládový puding,
vanilínový cukor a krupicový cukor. Zvyšných 200ml mlieka vlejeme do
hrnca. Keď sa zohreje, pridáme doň zmes a za stáleho miešania povaríme ako
pri príprave klasického pudingu. Po zhustnutí hmotu prelejeme do misky
a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby nevznikla pudingová „kôrka“.
Maslo a puding musia mať približne rovnakú izbovú teplotu, aby sa
„nezgrcli“. Potom maslo po kúskoch mixérom na najnižšom stupni vmixujeme
do pudingu, čím vznikne krém. Zdobiacim vreckom ho aplikujeme na cupcakes.
Pochutnajte si :).
Vaša Polly
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára