utorok 11. júla 2017

Čerešňové Cupcakes

Čerešňová sezóna neobišla ani náš blog, nuž ak ste ešte stále veľmi letne naladení a „ušetrili“ ste si nejaké čerešne, čo tak ich použiť do cupcakes? Veď nemusí byť všetko iba klasická bublanina. Pokojne môžu byť súčasťou kapkejkového cesta. Osobne, hoci pri kréme je vždy možnosť variability, sa prihováram za nugátový. Čerešne a nugát sa k sebe hodia ako slnko k bazénu.

Suroviny na cca 12 kusov:
-          3 vajcia
-          200 g zmäknutého masla
-          200 g krupicového cukru
-          200 ml mlieka
-          250 g polohrubej múky
-          1 vanilínový cukor
-          1 čajová lyžička kypriaceho prášku
-          2 polievkové lyžice kakaa
-          za hrsť vykôstkovaných pokrájaných čerešní

Krém:
-          nugátový puding, alebo čokoládový puding
-          300ml mlieka
-          1 balík vanilínového cukru
-          2 polievkové lyžice krupicového cukru
-          30-40 g zmäknutého masla

Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Zmäknuté maslo a krupicovú cukor vymiešame spolu s vajíčkami do penista. Primiešame mlieko, múku, vanilín a kypriaci prášok. Cez 30 sekúnd mixujeme ručným mixérom. Primiešame dve polievkové lyžice kakaa a následne môžeme znova jemne premixovať. Nakoniec primiešame aj pokrájané čerešne. Zvoľte menšie kúsky, alebo si čerešne prekrojte na polovice, obe voľby rozhodne nebudú na škodu. Pečieme 18-20 minút.

Postup na krém:
V 100ml mlieku rozmiešame nugátový alebo čokoládový puding, vanilínový cukor a krupicový cukor. Zvyšných 200ml mlieka vlejeme do hrnca. Keď sa zohreje, pridáme doň zmes a za stáleho miešania povaríme ako pri príprave klasického pudingu. Po zhustnutí hmotu prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby nevznikla pudingová „kôrka“. Maslo a puding musia mať približne rovnakú izbovú teplotu, aby sa „nezgrcli“. Potom maslo po kúskoch  mixérom na najnižšom stupni vmixujeme do pudingu, čím vznikne krém. Zdobiacim vreckom ho aplikujeme na cupcakes.
Pochutnajte si :).

Vaša Polly


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ