Ja osobne som tak trochu lievanco-holik. Nie je tomu tak
dávno, čo si členovia mojej rodiny prežili lievancové obdobie, kedy ich mali
servírované približne 2-3x do týždňa na tisíc spôsobov. Cez víkend som si
povedala, že si pripomeniem staré dobré časy a pripravím
večernú maškrtu. Plnené lievance, z ktorých sa po prekrojení vylieva Nutella.
Nedá sa odolať!
Suroviny na cca 7-8
lievancov:
-
Nutella
-
200 g polohrubej múky
-
70 g krupicového cukru
-
3 čajové lyžičky kypriaceho prášku
-
1 vajce
-
300 ml mlieka
-
½ balíka vanilínového cukru
Postup:
Ako prvé si dáme na plech papier na pečenie a naň
urobíme cca 8 nutellových placičiek, asi tak 1 poriadna polievková lyžica na
každú. Minimálne na dve hodiny ich necháme v mrazničke.
Cesto pripravíme zmiešaním všetkých sypkých surovín.
Nakoniec vmiešame vajce a mlieko a vymiešame do hladkého cesta, avšak
ak sa nám zdá až príliš liate, pridáme múku. Na lievance musí byť cesto
prirodzene hutnejšie. Na panvici ich pripravujeme na oleji, či na masle, alebo
kokosovom oleji, ako si kto želá. Nalejeme na rozohriatu panvicu približne
polovicu naberačky, na to pridáme studenú placku nutelly a zalejeme opäť
cestom. Opekáme do zlatava. Podávame s ovocím. Dobrú chuť!
Tip: Niekto
obľubuje priamo banánové lievance (banány,
múka, kypriaci prášok, mlieko a vajce). Rozhodne v kombinácii
s Nutellou tiež vyčaria zaujímavý chuťový zážitok.
Su chvile kedy fakt lutujem ze som paleo stravnikom :-/
OdpovedaťOdstrániťAle každý kde tolu môže hrešiť, či? :-)
OdstrániťKeď mi spravíš :D kľudne ;)
OdpovedaťOdstrániťHocikedy :-) :-) :-)
OdstrániťJeej, no ešte že som sa tu dostala :D Toto by som rada niekedy vyskúšala a už je to tak dávno, čo som nejedla nutelu <3 Inak, to ste samé prišli na to zmrazenie? Mne by to teda nenapadlo :D
OdpovedaťOdstrániťRada by som boka taká vynaliezavá, ale ujo internet mi poradil:D
Odstrániť