streda 13. februára 2019

Hriešne čokoládové VALENTÍNSKE CUPCAKY s ganache krémom


Možno ste zabudli kúpiť kyticu, možno ste zabudli objednať darček...nezúfajte však páni, ešte vždy môžete svoju polovičku romanticky prekvapiť. Dámy, ak chcete potešiť svojich partnerov po príchode z práce, taktiež vám odporúčam vyskúšať naše Valentínske cupcaky. Čo iné padne po dlhom dni viac vhod ako čosi sladké? Cupcakes s kúskami horkej čokolády v základe sme robili niekoľkokrát s našim klasickým vanilkovo-pudingovým krémom (nájdete ho v našej kuchárskej knihe Magické cupcaky a mafiny), alebo s ganache krémom z bielej čokolády, ktorý som sa rozhodla vám práve teraz rozpísať do receptu.

Suroviny na 12 kusov:

-          3 vajcia
-          200 g zmäknutého masla
-          200 g krupicového cukru
-          200 ml mlieka
-          250 g polohrubej múky
-          1 balík vanilkového cukru
-          1 ČL kypriaceho prášku
-          2 hrste posekanej horkej čokolády (nechajte aj väčšie kúsky)

Suroviny na ganache:
-          100 g bielej čokolády
-          150 g zmäknutého masla
-          200-250 g práškového cukru

Postup na cesto:

Najprv si necháme rúru predhriať na 160 stupňov. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pridáme vajcia. Potom postupne primiešame mlieko, múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok a následne cca pol minúty mixujeme ručným mixérom. Napokon varechou primiešame kúsky horskej čokolády a rozhodne sa nebojte aj tých väčších. Chrumkajúca čokoláda v ceste prináša skvelý zážitok, takže žiadne strúhanie! Košíčky plníme cca do trištvrte a pečieme 18-20 minút.

Postup na ganache:
Čokoládu rozlámeme na menšie kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Následne ju odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ak chceme mať krém ružový, práve teraz je čas na kvapku červeného potravinárskeho farbiva, ktorú do čokolády primiešame. (V prípade, ak robíte vanilkovo-pudingový krém, farbite tesne pred varením krému) Medzitým v ďalšej miske vymiešame maslo a cukor. Vychladnutú čokoládu postupne zašľahávame do masla s cukrom. Pozor! Nikdy postup nemeníme – vždy musí isť čokoláda do maslovej zmesy, nikdy nie opačne. Hotový krém dáme do zdobiaceho vrecka a aplikujeme cupcaky. Necháme jemne zachladiť v čokoláde a ak máme po ruke fondán, oplatí sa ešte povykrajovať srdiečka, aby bol dojem dokonalý.



Krásny deň sv. Valentína želá Polly

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ