piatok 17. apríla 2020

CHEESECAKE ála Malina

Viem, cheesecakov je všade veľa, ale každý si ich robí tak trochu po svojom. Tento je ten „môj“, ktorý nám doma vyhovuje. Nie je totiž extra presladený a po zachladení je skutočne osviežujúci. Ako obvykle, keďže sme len trojčelnná rodinka, robím ho na formu v priemere 20 cm. Ak potrebujete väčší cheesecake, pokojne si zdvojte suroviny.

Suroviny:
-          1 balenie BeBe keksov
-          Maslo (podľa potreby, aby sa preliali rozdrvené keksy)
-          370 g jemného tvarohu
-          15 g trstinový citrónový cukor (dostanete v jednom balení ako vanilín)
-          ½ balíka vanilínu
-          130 g kyslej smotany
-          30 g kryštálového cukru
-          1 vajce
-          1 PL polohrubej múky
-          Ovocie podľa výberu
-          Čokoláda na roztopenie, ak chcete

Postup:
Najprv si rozomelieme keksy a prelejeme ich roztopeným maslom, toľko aby boli preliate celé
a vytvorili nám lepivú hmotu, ktorou vystelieme spodok formy. Spodok je vystlaný papierom na pečenie a podstielku utľapkáme a na 10 minút dáme zapiecť pri 180 stupňoch. Potom si v mise ručným elektrickým mixérom vyšľaháme tvaroh so smotanou, cukrom kryštálovým aj trstinovým a vanilínom. Počas mixovania pridáme vajce a lyžicu múky. Plnku vylejeme do formy na zapečenú podstieľku a pečieme pri 170 stupňoch  a to 50 minút. Napokon necháme ešte v otvorenej rúre cca 20 minút „oddychovať“. Keď cheesecake vyberieme a vychladne, dozdobíme podľa seba. Ja som skrátka nechala vo vodnom kúpeli roztopiť 4 kinder čokoládky a lyžicou ich natrela na vrch :). Vyskladala som na to maliny a šup s tým do chladničky. Cheesecake je totiž najlepší, keď ho zjete až po celej noci v chladničke.

Polly


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ