streda 12. apríla 2017

Plnený Acai-Muffin

Plnený Acai-muffin patrí k receptom, ktoré som tvorila, dá sa povedať, na „zákazku“. A ak už mám na seba niečo „bonznúť“, musím povedať, že samotný muffin mi hádam chuťovo ešte o trošku viac ulahodil ako podobná verzia cupcake-u, ktorú som tiež vytvárala, ale zasa - to je vec osobných chuťových preferencií. Acaico sa teda dá použiť aj v prípade, ak máme chuť na muffiny. Ste zvedaví ako? Nech sa páči, recept. A vlastne ide o jeden z našich receptov, ktoré sme sa snažili urobiť na "zdravšiu nôtu", čo nás teší ešte viac :).

Suroviny na 12 kusov:



-          3 vajcia
-          200g zmäknutého masla
-          200g trstinového cukru
-          200ml mlieka
-          250g hladkej múky
-          2 balíky vanilínového cukru
-          1 čajová lyžička kypriaceho prášku

Plnka:
-          1 balenie mrazenej zmesy Acaico Jahoda (momentálne rozmrazenej)
-          2 banány
Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Rozšľaháme vajcia a pridáme maslo s cukrom, ktoré vymiešame dopenista. Ručne a postupne primiešame zvyšné suroviny a do hladka vymiešame elektrickým mixérom. Mixovanie zaberie cca pol minúty. Toto cesto je výborným, mierne vanilkovým základom pre plnený muffin. Aby sme získali sviežu ovocnú plnku najprv ponorným mixérom rozmixujeme dva banány a potom primiešame 6 lyžičiek jahodového Acaica. Košíčky plníme do plna nasledujúcim spôsobom – na spodok cesto, lyžička plnky a cesto až po vrch. Pečieme 18-20 minút, kým cesto od okrajov takmer až po stred nechytí krásne medený odtieň.
Muffin je vanilkovo-ovocný – ideálny k bielej kávičke. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ