utorok 4. apríla 2017

TVAROHOVÉ ŠIŠKY

Šišky máme rady z mnohých dôvodov. Ten najlepší tkvie asi v tom, že dobrá poctivá šiška má chrumkavý obal, ktorý skrýva mäkké sladučké vnútro. Pripomínajú fašiangy, detstvo, návštevy u babičky... Tiež sa dajú pripraviť na viac spôsob. Ja vám ponúkam – tvarohové šišky. Malé, rýchle a ako inak, chutné.

Suroviny na cca 12-15 šišiek:
  •           250 g odtučneného jemného tvarohu
  •          250 g polohrubej múky
  •           1 lyžička kypriaceho prášku
  •           120 g krupicového cukru
  •           2 vajcia
  •          ¼ lyžičky soli
  •          Kôra z citróna
  •          Olej na vyprážanie

Postup:
Je mimoriadne jednoduchý. Suroviny vymiešame do hladšieho cesta. Určite pridajte aj postrúhanú kôru z minimálne polovice citróna. Možno sa vám to sprvu nezdá, ale keď raz pridáte do šišiek citrónovú kôru, naozaj spoznáte rozdiel. Citrón pridáva osviežujúci podtón v chuti. Cesto si odoberáme polievkovou lyžicou a opatrne vkladáme do rozohriateho oleja v hlbšej panvici. Vyprážame zo všetkých strán, do tmavo-zlatava. Vykladáme ich do misky vystlanej papierovou servítkou, aby vstrebala zvyšný olej.
Môžete ich poprášiť práškovým cukrom, ale na druhej strane, ak tak nespravíte, ulahodíte aj niekomu, kto nemusí presladené dezerty. Vtedy vychádza do popredia čistá tvarohovo-citrónová chuť.
Tip: Keďže tieto malé šišky nie sú plnené, nebojte sa ich servírovať s hrudkou marmelády, či vanilkovým dípom. Osobne by som nepohrdla ani kopčekom zmrzliny:).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ