streda, 20. septembra 2017

Mrkvovo-cukteový chlebík zo špaldovej múky

Myslím si, že už dávno sú preč tie časy, kedy by som vás musela presviedčať, že cuketa či mrkva v koláči nie je čisté zlo. Naozaj tu platí, že opak je pravdou, že tento sladký "zeleninový" chlebík je super a je aj pomerne zdravý. Môžte si ho zbaliť na desiatu do práce, ráno na raňajky natrieť džemom alebo si ho dať poobede ku kávičke. Príprava je rýchla a jednoduchá, tak smelo do toho.=) U nás doma je veľmi obľúbený.


Suroviny:
1 1/2 šálky na jemno nastrúhanej cukety a mrkvy
1/2 šálky oleja
1/2 šálky medu
2 vajcia
1 čl vanilkového extraktu
1 1/2 šálky špaldovej múky
1/2 čl prášku do pečiva
1/2 čl sódy bikarbóny
1/2 čl soli
1 1/2 čl mletej škorice
1/2 muškátového orecha
1/2 šálky nadrobno nasekaných orechov (vlašské, kešu,mandle... prípadne použite aj kúsky čokolády ;)
1/2 šálky sušeného ovocia (brusnice, hrozienka, mango, ananás, datle... nakrájané na drobno)

Postup:
V mise zmiešame olej, med, vajcia, vanilku a nastrúhanú zeleninu.
V druhej mise zmiešame suché ingrediencie. Postupne túto suchú zmes zamiešavame do prvej misy.
Napokon vmiešame do cesta orechy a sušené ovocie.
Pečieme pri 175 stupňoch približne 35-45 minút - podľa toho ako pečie vaša rúra. Spoľahnúťsa môžte aj na špáradlový test.
Vaša BB