piatok 1. septembra 2017

TIRAMISU

Klasické talianske tiramisu je veľmi jednoduchý a rýchly recept - a to sa týka postupu aj surovín. Osobne odporúčam investovať do kvalitných surovín, zbytočne "to neklamať" v štýle kyslá smotana a podobné "zlepšováky". Ak chcete perfektné tiramisu, a ja verím, že presne to chcete, kúpte mascarpone, kvalitné piškóty a veľmi dobrú kávu... a samozrejme Amaretto! A nebojte sa ani surových vajec, ktoré do tiramisu idú - žĺtka s cukrom dodajú chuť a bielka krém krásne zvláčnia. Inak tú nadýchanosť skrátka nedosiahnete... =)

Suroviny:
200 g práškového cukru
4 ks vajec
500 g mascarpone
300-400 g cukrárenských piškót (podlhovasté a na vrchu posypané cukrom)
šálka kvalitného silného espressa
1 dcl Amaretta
kakao na posypanie


Postup:
1.Oddelíme žĺtka a bielka. Do misy so žĺtkami dáme cukor a na stredných otáčkach mixujeme ručným mixérom presne 6 min. Potom po lyžiciach postupne zašľaháme mascarpone. 
2.Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý už len vareškou veľmi jemne zamiešame do vzniknutej hmoty z bodu 1.
3. Kávu zmiešame s Amarettom. Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno plechu alebo nádoby s plochým dnom. Na vrstvu piškótov rozotrieme polovicu krému. Na krém potom uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškótov a na ne druhú polovicu krému. Povrch uhladíme a nahusto, pomocou sitka, posypeme kakaom.
4. Dáme do chladničky na min. 6 hodín.
Hotovo!

BB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ