štvrtok 28. septembra 2017

ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY S ČUČORIEDKOVÝM LEKVÁROM na detskú party

Zábavné muffiny s farebnými kockami sa hodia na každú narodeninovú party. Deťúrencom sa určite bude páčiť, ak si budú môcť uchmatnúť muffin s farebnými, či pestrofarebnými kockami a najprv zistia, že sú to pokrájané gumené medvedíky a potom, že sa pod nimi skrýva výborná čučoriedková plnka. Pre prvé spomínané ide teda o detskejšiu chuť, no netvrdím, že by ním pohrdol aj nejaký dospelák:). Navyše ide o jednoduchý recept, jeden z mála, ktorý používam v „rýchlej“ hrnčekovej forme.

Suroviny na cca 12 kusov:
-          3 vajcia
-          220g zmäknutého masla
-          1 hrnček krupicového cukru
-          2 vanilkové jogurty
-          1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
-          1 lyžička kypriaceho prášku
-          1 vanilínový cukor
-          Za hrsť nasekanej čokolády (aj väčšie kúsky)
-          1 PL kakaa
-          Čučoriedkový lekvár (najlepšie domáci)
-          Pokrájané gumené medvedíky

Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. V miske varechou rozšľaháme vajcia, pridáme mäkké maslo a cukor a vymiešame dopenista. Potom primiešame jogurty, múku, kypriaci prášok, vanilín a všetko ešte jemne premiešame. Prejdeme elektrickým mixérom, len krátko, aby sa nám suroviny dobre spojili. Potom primiešame kakao a  kúsky čokolády. Košíčky plníme takmer do plna.
Pečieme cca 18-20 minút.

Plnka:
Lyžičkou opatrne vydlabeme do upečeného muffinu hlbšiu jamku, ktorú potom zaplníme čučoriedkovým lekvárom. Hojne ju zasypeme farebnými kockami. Muffin neplníme cukrárskou špičkou, ale dlabeme práve z dôvodu, aby sa nám kocky na jeho lekvárovom povrchu udržali.
Tip: Keďže gumení macíkovia sa krájajú ťažko, pokojne môžete pokrájať aj zatuhnutú želatínu, ktorá je farbená napríklad cviklovou šťavou. Niekedy som tiež zvykla kupovať kandizovaný pomaranč, ktorý je dostať v malom balení – ide práve o už pripravené nadrobno krájané kocky. 



Polly

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

OBRÁTENÝ MANDARÍNKOVÝ KOLÁČ