sobota, 5. augusta 2017

Nektárinkový Muffin

Nektárinky sú moje obľúbené ovocie. Predovšetkým teraz - v lete - veľmi dobre padne ich šťavnatosť. Spolu s bielym gréckym jogurtom, s ktorým som už experimentovala pri poleve na datľovom koláči,  krásne zvláčňujú cesto a tvoria nektárinkovo sladký jemný muffin. Ideálny ako ľahké raňajky, ktoré predchádzajú horúcemu dňu.

Suroviny na 10 - 12 kusov:
-          3 vajcia
-          200 g zmäknutého masla
-          200 g krupicového cukru
-          200 ml mlieka
-          250 g hladkej múky
-          1 balenie bieleho gréckeho jogurtu (180 g)
-          1 čajová lyžička kypriaceho prášku
-          1  balík vanilínového cukor
-          2 nektárinky
-          Za hrsť posekaných vlašských orechov

Postup:
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Vyšľaháme vajcia, pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Potom prilejeme mlieko, pridáme hladkú múku, kypriaci prášok aj vanilín a krátko cesto prejdeme ručným mixérom, aby bolo kompaktné. Ošúpané nektárinky si nakrájame na malé kocky a zmiešame ich s gréckym jogurtom. Zmes primiešame do cesta. Košíčky plníme po vrch. Cesto na vrchu jemne posypeme posekanými vlašskými orechmi. Pečieme cca 25 -27 minút. Cesto musí byť zlatavé a nelepiť sa pri špajľovom teste.

Dobrú chuť!